Je relatie is over: wat te doen? Wellicht zag je het al een tijdje aankomen of kwam het juist als een totale verrassing. Het is in de beide gevallen goed om stil te staan bij wat je had en voor jezelf na te gaan waar je naar op zoek bent. Zodra de relatie over is heb je een kans om het anders aan te pakken, dus stort je niet zomaar in een vergelijkbaar avontuur.

Verwerken van de break-up

Is de relatie over en ben je benieuwd wat je nu te wachten staat? Het is allereerst van belang om de break-up goed te verwerken. Kun je het niet geloven dat het voorbij is of heb je het idee dat de ander nog wel terugkomt? Houd er rekening mee dat het even duurt voordat de waarheid door kan dringen. Er zullen gevoelens van woede en boosheid opkomen. In die emotie is het niet verstandig om meteen te gaan daten, dus laat het eerst even bezinken. De relatie is over, maar je hoofd heeft doorgaans nog even iets meer tijd nodig.

Wat nu?

Heb je ook in je hoofd voor de verwerking kunnen zorgen? Dan wordt het tijd om na te gaan wat je nieuwe stappen worden. De relatie is over, zodat je de vrijheid hebt om opnieuw te beginnen. Probeer na te gaan waar het mis is gegaan en probeer de schuld niet alleen bij de ander te leggen. Indien het puur aan de ander ligt heb je diegene immers nog altijd verkeerd ingeschat. Neem dit mee in je nieuwe activiteiten, om je niet nog eens tegen dezelfde steen te stoten.

Online daten

De relatie is over, dus het is tijd om een nieuwe stap te gaan zetten. Je kunt het best online gaan daten, waar je snel in contact kunt komen met andere leuke singles. Je kunt hen online leren kennen en er daarmee voor zorgen dat je weer onder de mensen komt. Probeer aan te geven wat je zoekt in een relatie of ga gewoon eens daten om weer lekkerder in je vel te komen. Direct van start? Je kunt je online inschrijven bij Pepper of kijk welke datingsite er bij je past.