Het Keurmerk Veilig Daten werd ontwikkeld door de grote spelers in de branche voor Nederlandse online dating. Daarnaast werkte ook de Consumentenbond mee aan de ontwikkeling hiervan.

Het Keurmerk Veilig Daten werkt nauw samen met bijvoorbeeld Thuiswinkel.org, waardoor het keurmerk er onder andere voor zorgt dat je veilig gebruik kunt maken van de online datingservices. Er is sprake van een aantal richtlijnen, waar datingsites aan dienen te voldoen. De stichting Keurmerk Veilig Daten vormt de onafhankelijke en deskundige toezichthouder, die in de gaten houdt of websites zich inderdaad aan de gestelde richtlijnen houden. Daarnaast gaat de stichting over de toetreding van nieuwe leden, door na te gaan of men zich binnen de gestelde regels beweegt.

Waarom het Keurmerk Veilig Daten?

Het Keurmerk Veilig Daten zorgt ervoor dat je online kunt rekenen op veiligheid, transparantie en een goede klantenservice. Dat is volgens de grote spelers binnen da markt van groot belang, aangezien je er daarmee zeker van kunt zijn dat je op een prettige manier kunt daten. Tot enkele jaren geleden bestond er geen keurmerk, waardoor je moeilijk na kon gaan waar je goed terecht kunt. Dankzij het Keurmerk Veilig Daten kun je op voorhand nagaan waar je veilig kunt daten en waar je zonder problemen gebruik kunt maken van de beschikbare services. Je weet op die manier immers zeker dat de datingsite jouw belangen voorop heeft staan, zodat je op zoek kunt gaan naar een leuke single.

Eerlijkheid en goede bereikbaarheid

Benieuwd naar wat het Keurmerk Veilig Daten precies inhoudt? Het gaat onder andere om eerlijkheid en transparantie over de prijzen en abonnementsmodellen. Je kunt eenvoudig nagaan wat de kosten zijn, je komt niet voor vervelende verrassingen te staan. Daarnaast zijn de voorwaarden op een klantvriendelijke manier opgesteld en is de klantenservice goed bereikbaar op het moment dat je vragen of klachten hebt. Daarnaast is er sprake van een felle beleidsvoering tegen oplichting of andere problemen met mensen die zich als leuke singles voordoen. Je direct inschrijven bij een datingsite met het Keurmerk Veilig Daten? Schrijf je in bij Lexa of een van de andere grote datingsites.